Dolgozói elégedettség mérés

Megmutatjuk, hogy miket kell tennie ahhoz, hogy dolgozói még elégedettebbek legyenek.

Miben segíthet Önnek ez a szolgáltatás?
Dolgozói elégedettség mérés

 

Egy újabb fémipari cég története
 

Egy fémipari cég tulajdonosa keresett meg és elpanaszolta, hogy partnerei jelzése szerint az alkalmazottai elég rosszul kezelik az ügyfeleket. A tulajdonos persze azonnal kérdőre vonta a kollégáit, azonban ez a forgatókönyv évente többször is lejátszódott,  javulás viszont nem következett be. Ekkor keresett fel bennünket - egy ügyfelünk ajánlására - az említett cégtulajdonos. Rögtön tudtuk, mi a feladatunk: felmértük a 10 érintett dolgozó elégedettségét, és kiderült, hogy a dolgozók 90 százaléka azért passzív, mert a vezetőjüktől semmilyen visszajelzést vagy elismerést nem kapnak a munkájukkal kapcsolatban, tehát lényegében teljesen mindegy hogyan dolgoznak.

Részletesen ismertettük a vezetővel az okokat, aki elismerte, hogy ez valóban így van. Átadtunk a számukra egy olyan általános visszajelzési, értékelési módszert, amit havonta alkalmazhat a cégénél. Néhány hónap elteltével örömmel hívott a tulajdonos, hogy nagy változások vannak, jelentősen javult a dolgozók elégedettsége, és ezt nem csak Ő látja, hanem ügyfelei is megjegyezték. 

 
 

 

 

bővebben

 

Az elemzést követően Ön pontosan tudni fogja, hogy:

  • Melyik dolgozója mennyire elégedett jelenlegi munkakörében.
  • Melyik dolgozónak mire van szüksége ahhoz, hogy teljesen elégedett legyen.

 

Ennek a szolgáltatásnak a produktuma a következőt tartalmazza:

  • Egy összefoglalót fog kapni, ami dolgozóként tartalmazza a jelenlegi elégedettségi szintet és látni fogja, hogy mik szükségesek a legnagyobb elégedettség eléréséhez.
kevesebb